Kfor: Odluka o sastavu na NATO, Nemačka posvećena misiji

Odluku o budućem sastavu snaga Kfora doneće NATO u skladu sa bezbednosnim uslovima na terenu, a Nemačka ostaje u potpunosti posvećena Kforu.

Izvor: Tanjug

Subota, 22.04.2017.

16:53

Kfor: Odluka o sastavu na NATO, Nemačka posvećena misiji
Foto: Gettyimages

Ovo je saopšteno iz Kfora uz podsećanje da od 1999. godine, Nemačka doprinosi trupama misiji Kfora pod vođstvom NATO-a.

“Ova posvečhenost se nastavlja. Nemački kontigent ostaje i dalje treći najveći doprinosilac sastavu Kfora“, navodi se u saopštenju.

Kfor nastavlja svoje aktivnosti na očuvanju sigurnog i bezbednog okruženja kao i da garantuje slobodu kretanja za sve ljude na Kosovu, u skladu sa svojim mandatom prema Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.“

Bilo kakva odluka o budućem sastavu snaga Kfora biće doneta od strane Severnoatlantskog saveta i ta odluka zasnivaće se na bezbednosnim uslovima na terenu, navodi se na kraju saopštenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

21 h

Podeli: