Dodik: Kosovo ostaje ozbiljan problem

Predsednik RS Milorad Dodik rekao je da zapaljive izjave albanskih lidera o mogućem ujedinjenju Albanije i Kosova i samo znače da Kosovo ostaje ozbiljan problem

Izvor: Tanjug

Subota, 22.04.2017.

18:05

Dodik: Kosovo ostaje ozbiljan problem
Foto: Tanjug

Kako je rekao, tome doprinosi i blaga reakcija međunarodne zajednice.

Dodik je rekao da su priču o "velikoj Albaniji" još davno skrojili pojedini mešetari iz međunarodne zajednice i uvek je aktiviraju preko albanskih lidera kada Srbija treba "pritisnuti uza zid i ucenjivati", prenosi portal RTRS.

"Iz svog iskustva mogu da kažem da je sprega vlasti iz Prištine i međunarodnog faktora i te kako vidljiva. To licemerstvo međunarodne zajednice ne može proći, jer Albancima ne može biti dozvoljeno sve ono što nije dozvoljeno Srbima, pri tome mislim na Srbiju i Republiku Srpsku. Srbija je danas najstabilnija zemlja u regionu, vodi politiku mira i stabilnosti i neće dozvoliti da bilo ko preti zveckanjem oružja i prekrajanjem granica na Balkanu, pogotovu ne na štetu Srba", istakao je Dodik.

On je naglasio da je Kosovo nasiljem međunarodnog faktora oteto od Srbije i time je pogaženo i međunarodno pravo i ponižena Srbija, ali i ceo srpski narod.

"Dodatne pretnje nekom virtuelnom 'velikom Albanijom' ne mogu proći, ma ko stajao iza takve destabilizujuće priče. Ovakve izjave albanskih lidera ne doprinose miru i teško da mogu doprineti dobrim odnosima za koje se zvanično zalagao Beograd. Te neodgovorne i ratnohuškačke izjave nas u Republici Srpskoj još više učvršćuju u uverenju da ne dozvolimo da BiH ikada prizna Kosovo", poručio je Dodik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: