Počasna paljba povodom Dana Vojske FOTO

Počasna paljba povodom Dana Vojske Srbije (VS) izvedena je posle podne sa deset plotuna iz šest artiljerijskih oruđa na Savskom šetalištu na Kalemegdanu.

Izvor: B92

Subota, 22.04.2017.

20:08

Počasna paljba povodom Dana Vojske FOTO
Foto: Tanjug/Rade Preliæ

Počasna paljba po naređenju predsednika Srbije Tomislava Nikolića, obavljena je u prisustvu velikog broja građana.

Počasnom plotunu prethodilo je svečano podizanje državne zastave uz himnu Srbije "Bože pravde", i "Marš na Drinu" u izvođenju Reprezentativnog orkestra Garde, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

Svečanoj paljbi, kao predstavnik Generalštaba VS, prisustvovao je zamenik komandanta Združene operativne komande general-major Slavoljub Janićijević.

Vojska Srbije obeležava svoj praznik 23. aprila, u znak sećanja na dan kada je 1815. godine na praznik Cveti podignut Drugi srpski ustanak za oslobođenje Srbije od Otomanske imperije.
Foto: Tanjug/Rade Preliæ
.
Foto: Tanjug/Rade Preliæ
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: