Janković optužuje ministra; MUP: Opsednut je Stefanovićem

Saša Janković optužio je ministra unutrašnjih poslova da svojim izjavama dovodi u pitanje njegovu bezbednost.

Izvor: B92

Subota, 22.04.2017.

16:30

Janković optužuje ministra; MUP: Opsednut je Stefanovićem

Državna sekretarka MUP Biljana Popović Ivković reagovala je ocenom da je reč o neistinama i zloupotrebama kojima se Janković neprestano služi.

Janković je, pozivajući se na pretnje, koje je nedavno objavio na svom profilu na društvenim mrežama, rekao da je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović na televiziji izjavio da, kao građanin, misli da "Janković radi protiv interesa Srbije".

"Onda mi to veče pošalje policijsko obezbeđenje. Ja, naravno, vratim to obezbeđenje. Jedinu pretnju u mom životu koju mogu da dobijem, dobiću ako neko poveruje ministru unutrašnjih poslova. On je taj koji izaziva problem i onda mi, kao, šalje obezbeđenje", rekao je Janković za N1 televiziju.

Popović Ivković ističe u reagovanju da Saša Janković treba da se opredeli da li želi saradnju sa policijom, ukoliko se oseća ugroženim, ili želi samo da kritikuje Ministarstvo unutrašnjih poslova

"Kako je moguće da čovek koji se navodno zalaže za poštovanje institucija i procedura, ne poštuje ni jedno ni drugo?", pita državna sekretarka.

Ona ističe da je Janković preteće pismo objavio na svom tviter nalogu tri meseca nakon što ga je dobio, umesto da, kao svaki građanin koji se oseća nesigurno, pretnju odmah prijavi policiji.

"Janković je opsednut Nebojšom Stefanovićem", navela je Popović Ivković i dodala da on MUP uvek poistovećuje sa ministrom policije, i ceo resor MUP-a svodi na personalno.

Janković, kaže ona, verovatno misli na sebe kada govori o podgrevanju, plasiranju i zloupotrebama, jer to u kontinuitetu čini.

Podsetila je da je neosnovano tvrdio da je jedan od pripadnike grupe koja je prekinula tribinu u Beški šutiran na podu.

"Ne samo da je izgovorio laž, nego je i dalje nastavio sa istim oprobanim metodama zamajavanja javnosti. Očigledo je da su neistine, zloupotrebe, lažna plasiranja i obmane modus operandi Saše Jankovića“, zaključuje Popović Ivković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: