Belgija: Tražen zbog droge, nema veze sa napadom u Parizu

Belgijski istražitelji saopštili su da je muškarac koji je ispitan u Belgiji, nakon napada u centru Pariza, tražen zbog trgovine drogom.

Izvor: B92

Petak, 21.04.2017.

22:09

Belgija: Tražen zbog droge, nema veze sa napadom u Parizu
Foto: Tanjug/AP

On nema veze, kako se navodi, sa fatalnom pucnjavom u Francuskoj.

Izvori u Francuskoj rekli su da je belgijska policija, koja je pretraživala stan osumnjičenog u Antverpenu, pronašla oružje, maske i voznu kartu za Francusku, datiranu nekoliko sati pre napada u Parizu u kome je ubijen policajac, prenosi AFP.

"Muškarac je bio tražen zbog trgovine drogom. Istražitelji su u njegovim kompjuteru otkrili da je gledao kako da vozom otputuje u Pariz. Obavestili smo naše francuske kolege da tražimo tog muškarca zbog trgovine drogom", navodi se u saopštenju belgijskog tužilaštva.

Osumnjičeni se sam predao policiji u Antverpenu, nakon što se njegovo ime pojavilo na društvenim mrežama u vezi sa napadom u Parizu, ali se ispostavilo da je imao alibi jer je bio na radnom mestu u vreme napada.

Kako su naveli belgijski mediji, on je radio na benzinskoj pumpi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: