Direktori FBI i NSA svedočiće o vezi Rusije i Trampa

Vašington -- Komitet za obaveštajne poslove Predstavničkog doma SAD saopštio je da je pozvao direktore FBI i NSA da svedoče o navodnom mešanju Rusije u izbore.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Gettyimages
Foto: Gettyimages

Pozvani su, kako je saopšteno, i zvaničnici za vreme administracije bivšeg predsednika Baraka Obame.

Oni će 2. maja morati da se pojave na raspravi u okviru istrage o navodnom mešanju Rusije u predsedničke izbore u SAD 2016. godine.

Nakon neslaganja između demokrata i republikanaca oko toga ko bi mogao da svedoči u istrazi o eventualnoj povezanosti predizborne kampanje aktuelnog predsednika Donalda Trampa i Rusije, komitet je saopštio da je poslao posmo u kojem poziva direktora FBI Džejmsa Komija i direktora NSA Majka Rodžersa da se pojave na saslušanju, koje će biti zatvoreno za javnost.

Odbor je dodao da je uputio još jedno pismo u kojem se pozivaju bivši direktor CIA Džon Brenan, bivši direktor Nacionalne obaveštajne službe Džejms Klaper i bivša zamenica državnog tužioca Sali Jejts da se pojave na javnom saslušanju, koje će biti zakazano nakon 2. maja, preneo je Rojters.

Prati B92 na Viberu

Svet

Ko je Emanuel Makron?

Pariz -- Emanuel Makron, osnivač i lider nezavisnog pokreta "U marš“ bivši je bankar koji se nikada dosad nije kandidovao na izborima.

Svet nedelja 23.04. 23:30 Komentara: 1
strana 1 od 11938 idi na stranu