Tramp: 100 dana? To je besmisleno merilo

Vašington -- Predsednik SAD Donald Tramp će narednog vikenda obeležiliti stoti dan "vladavine" u Beloj kući, a na Tviteru je objavio da to smatra "besmislenim merilom".

Izvor: B92
Podeli
Foto: Tanjug / AP
Foto: Tanjug / AP

"Bez obzira na to šta postignem tokom besmislenog merila od sto dana, a postignuto je mnogo, mediji će ubijati", naveo je Tramp na svom nalogu.

Američki predsednik je za mnogo manje od sto dana uspeo da obori rekord po brzini dostizanja negativnog rejtinga u javnosti, a poslednjih dana je u centru pažnje njegov niz zaokreta po velikim temama kampanje - od odnosa prema Kini, preko stava o NATO, do intervencije u Siriji.

Kako piše "Poltiko", prvih sto dana su obično dani kada se najviše radi jer novi predsednici imaju priliku da počnu da ispunjavaju obećanja data tokom kampanje.

"Trampova produktivnost u prvih sto dana je bila mešovita", navodi portal.

Kako se ističe, iako je imao nekoliko poteza u skladu sa obećanim, Tramp je "kriv" za to što je Obamaker i dalje na snazi, ali i za zbrku oko imigranata i obaranja njegove uredbe.

Po pitanju Sirije, navodi "Politiko", dobio je uglavnom pozitivne reakcije nakon odluke da se raketama napadne vojna baza.

Prati B92 na Viberu

Svet

Ko je Emanuel Makron?

Pariz -- Emanuel Makron, osnivač i lider nezavisnog pokreta "U marš“ bivši je bankar koji se nikada dosad nije kandidovao na izborima.

Svet nedelja 23.04. 23:30 Komentara: 1
strana 1 od 11938 idi na stranu