Napadač iz Pariza priveden u januaru, pa pušten

Napadač koji je u Parizu u pucnjavi ubio jednog policajca i ranio dvojicu policajaca bio je priveden krajem februara zbog pretnje policiji, ali je potom pušten.

Izvor: Beta, Tanjug

Petak, 21.04.2017.

14:42

Napadač iz Pariza priveden u januaru, pa pušten
Foto: Tanjug, AP

Ovu informaciju su američkoj agenciji potvrdila dvojica neimenovanih francuskih zvaničnika.

Prethodno je CNN objavio da je napadač, koji je inače državljanin Francuske, u februaru ove godine priveden zbog sumnje da je planirao da ubije policajce, ali je pušten zbog nedostatka dokaza.

CNN navodi da je osumnjičeni 2001. godine optužen da je pucao na dvojicu policajaca, nakon što su ga zaustavili radi kontrole. Nakon što je priveden, tokom ispitivanja, ugrabio je pištolj drugog policajca i pucao tri puta u njega. Povezan je i s nasilnim krađama.

Optužen je za tri pokušaja ubistva 2005. godine, od kojih dve protiv policajaca.

Jedan od izvora CNN-a navodi da je osumnjičeni bio pod istragom Generalnog direktorata za unutrašnju bezbednost Francuske (DGSI).

Policija je u četvrtak uveče ubila napadača koji je otvorio vatru na policijsko vozilo.

Agencija AFP je navela da je u napadu povređen i jedan strani turista, ne navodeći detalje. Odgovornost za napad preuzela je Islamska država.

Čovek odgovoran za pucnjavu na Jelisejskim poljima u Parizu je državljanin Francuske, saopštio je ministar unutrašnjih poslova Jan Jambon za televiziju VRT.

Ekstremisti Islamske države preuzeli su odgovornost za pucnjavu, u kojoj je jedan francuski policajac izgubio život, preko svoje agencije Amak, a kao počinioca su naveli Abu Jusiva al-Belgikija (na arapskom Belgijanac), javlja Rojters.

"Istraga se nastavlja. Ono što možemo da potvrdimo je da je počinilac bio francuski građanin", rekao je Jambon za VRT.

Kabinet tužioca u Parizu predvodi istragu napada na Jelisejskim poljima, a saopštava da su istražitelji pronašli sačmaru i noževe u kolima napadača, prenosi AP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: