Fudbaler iz zatvora: Kad sam osuđen bar da sam je silovao

Bivši engleski fudbaler Adam Džonson osuđen je na šest godina zatvora zbog "seksualne aktivnosti sa tinejdžerkom" imao je spornu izjavu o svom zločinu.

Izvor: B92

Petak, 21.04.2017.

13:02

Fudbaler iz zatvora: Kad sam osuđen bar da sam je silovao
Foto: GettyImages

Džonson je u zatvoru tajno snimljen kako se šali o svojoj kazni zbog seksualnog napada na 15-godišnju devojčicu.

Snimak je objavio tabloid "San", a na njemu se vidi bivši igrač sredine terena Sanderlenda kako kaže da bi se izvukao sa kaucijom da nije poznata ličnost.

Odgovarajući jednom zatvoreniku koji je rekao da Džonson žrtvu nije silovao, fudbaler je rekao: "Ne, ali šest godina bih voleo da jesam".

Džonson (29) je osuđen na šest godina zatvora zbog ljubljenja i seksualne aktivnosti sa tinejdžerkom.

Prošlog meseca fudbaler je izgubio drugi pokušaj da ukine presudu i smanji kaznu.

Njegova sestra Fej, koja je vodila bratovljeve pokušaje žalbi na presudu izjavila je da neće komentarisati snimke koje je "San" objavio.

Bez komentara je i Ministarstvo pravde.

"Gardijan" ističe da se veruje da će snimak koji je procurio u javnost dovesti do istrage u zatvoru.

Džonson je na snimku takođe naveo i da ima male šanse da ikada više zaigra u Engleskoj, kao i da ima više šansi u inostranstvu.

Takođe, pričao je i o tome kako ga je žrtva čekala da se fotografiše s njim posle mečeva Sanderlenda, navodeći da je nosila "provokativnu odeću".

"Posle utakmica stalno je tražila fotografije. To je trajalo šest meseci i sledeća stvar koju je rekla: Mogu li da dobijem potpisan dres? Onda me je dodala (na društvenim mrežama). Prihvatio sam, pričali smo, ne znam, ne znam, mislio sam da ima 17, 18 godina", kaže Džonson.

"Gardijan" ističe da su Džonsonove reči da je mislio da devojčica ima 17 ili 18 godina laž.

Oni navode da je Džonson prilikom prvog ispitivanja u policiji, kao i kasnije tokom suđenja, priznao da je ljubio devojčicu znajući da ima 15 godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: