Postizborno stanje: SNS 53, iznad cenzusa još SPS, DS, SRS

Srpska napredna stranka bi, kada bi u nedelju bili održani izbori, osvojila 53 odsto glasova izašlih birača, pokazalo je istraživanje agencije Faktor plus.

Izvor: B92

Petak, 21.04.2017.

15:11

Postizborno stanje: SNS 53, iznad cenzusa još SPS, DS, SRS
Foto: Tanjug / Dragan Kujundžiæ

Socijalistička partija Srbije osvojila bi 9,1 odsto glasova, Demokratska stranka 8,3 odsto, a cenzus bi prešla još i SRS sa 7,3 odsto.

Prema tom istraživanju, pokret Dosta je bilo bi osvojio 4,7 odsto, Dveri tri odsto, dok bi za preostale stranke glasalo 14,6 odsto građana.

Na parlamentarne izbore bi, kada bi se održali u nedelju, izašlo 41 odsto birača, 39 odsto je odgovorilo da ne bi, a ostali da ne znaju.

Prvo postizborno ispitivanje javnog mnjenja Agencije Faktor plus obavljeno je u redovnom projektu "Politički barometar", koji ta agencija objavljuje na mesečnom nivou.

Nije objavljeno kakvu poziciju bi zauzeo novi politički pokret čije je osnivanje najavio drugoplasirani na predsedničkim izborima Saša Janković.

Anketa je sprovedena na uzorku od 1.150 ispitanika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: