Stotine Sirijaca zaglavljeno na "krvavom punktu"

Više stotina Sirijaca, koji se evakuišu iz opkoljenih gradova, zaglavljeno je na kontrolnom punktu pod kontrolom pobunjenika.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 20.04.2017.

22:50

Stotine Sirijaca zaglavljeno na
screenshot

Tu je više desetina njihovih sugrađana ubijeno tokom bombaškog napada proteklog vikenda.

Evakuacija oko 3.000 ljudi iz gradova Fua i Kafraja, koji su pod kontrolom vlade, započela je juče ujutru, po dogovoru koji predviđa i evakuaciju stanovništva i boraca iz nekoliko područja pod kontrolom pobunjenika, koje okružuju vladine snage, preneo je AFP.

Evakuacije šu počele prošle nedelje, ali su odložene nakon samoubilačkog bombaškog napada automobilom u subotu, u kojem je ubijeno 126 osoba, od kojih je 68 deca, na kontrolnom punktu u Rašidinu, zapadno od Alepa.

Po okončanju evakuacija koju su dogovorili opozicija i vlada, iz Fue i Kafraje trebalo bi da ode 8.000 ljudi, dok bi opozicione oblasti trebalo da napusti još 2.500 civila i pobunjenika.

Prema podacima Ujedinjenih nacija, 600.000 Sirijaca živi pod opsadom, uglavnom sirijske vojske, ali i pobunjenika ili Islamske države.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: