Demonstranti Živkoviću: Isti ste

Studenti u protestu odbili su poziv poslanika Zorana Živkovića da prate sednicu skupštinskog zasedanja sa balkona, javlja Tanjug.

Izvor: B92

Četvrtak, 20.04.2017.

13:54

Demonstranti Živkoviću: Isti ste
Foto: B92

Kao obrazloženje za takvu odluku navedeno je da se njihove kritike koje iznose na okupljanjima odnose jednako na vlast, ali i na opoziciju.

Poručuju i da ne veruju u deklarativnu podršku i traže jasna rešenja za ključne probleme koji se tiču životnog standarda svih građana, posebno materijalno najugroženijih.

"Naša kritika nije upućena samo vladajućoj koaliciji, već je oštro uperena i ka opoziciji, koja umesto što pokušava da formalnim putem promeni odnos snaga među parlamentarnim strankama, treba da shvati da je mi ne posmatramo kao suštinski drugačiju u odnosu na vladajuću koaliciju, sve dok nas rezultatima ne ubedi u suprotno", navedeno je u saopštenju, dostavljenom s mejl adrese protivdiktature2017@gmail.com.

Zahvalivši na tom, a unapred i na svim sličnim predlozima, navode da u skupštini sede poslanici vlasti koje su građani, po njihovoj oceni, birali pod prinudom "posrednim i neposrednim ucenama".

"Budući da sve postojeće stranke nemaju socijalnu bazu kojoj bi bile odgovorne za (ne)sprovođenje određene politike, diskusija u skupštini svodi se na retoričke veštine, te nema značajnijeg uticaja na to da li će ljudi u ovoj zemlji imati radna mesta, odnosno plate i penzije takve da ne moraju da strepe da li će svakog meseca spojiti kraj s krajem", navode.

Stoga smatraju da su ulice jedino mesto sa kojeg šalju poruku nezadovoljstva zbog neizvesnosti i siromaštva u Srbiji.

Već 17 dana u Beogradu i drugim gradovima se održavaju protesti "Protiv diktature", a novo okupljanje zakazano je i za danas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: