Šešelj: Naprednjaci nam otimaju ljude, obećavaju im posao

Predsednik SRS Vojislav Šešelj izjavio je da je potpredsednik opštinskog odbora u Prokuplju s nekoliko članova napustio stranku pod pritiskom naprednjaka.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 20.04.2017.

14:01

Šešelj: Naprednjaci nam otimaju ljude, obećavaju im posao
Foto: Tanjug, arhiva

"U Žitorađi nam je pukao celi opštinski odbor i izdao nas je narodni poslanik (Marko) Milenković. Danas se slično desilo u Prokuplju. Nije otišao ceo odbor, nego potpredsednik odbora i određeni broj članova", rekao je Šešelj novinarima u parlamentu.

Kaže da su naprednjaci hteli da preuzmu SRS u celom Topličkom okrugu, ali da su oni tu situaciju uspeli da "saniraju".

Naprednjake optužuje da mu preuzimaju članstvo potkupljivanjem, obećanjem radnih mesta u fabrici čija se izgradnja tek planira, te dodaje da se slične stvari dešavaju svuda u Srbiji, samo u manjem obimu.

Na pitanje da prokomentariše incident ispred Doma Narodne skupštine sa demonstrantima, koje je podržavao, Šešelj je rekao da nije podržavao one koji protestuju, već neke njihove zahteve, te da je za jučerašnji incident odgovorna "šačica jada”.

"Demonstracije nisu ni počele kada su pokušali da me zaustave. Nisam lud da idem kroz hiljadu-dve ljudi, saobraćaj je tada funkcionisao. Dok sam poslanik ulaziću na glavni ulazi i izlaziću iz njega. Da mi neko ne da iz čista mira da izađem na ulicu u kojoj se odvija saobraćaj, pa pre bih ga zgazio nego što bih to dozvolio", rekao je Šešelj.

Šešelj je odgovarajući na pitanje novinara rekao da je SRS predala izveštaj o poslovanju te stranke.

Gotovo ceo opštinski odbor i veći deo članstva SRS u Prokuplju prešao je u SNS, izjavio je potpredsednik SNS u tom gradu Zlatan Miljković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: