RHMZ: Žuti alarm u većem delu Srbije, reke će rasti

Republički hidrometeorološki zavod je upozorio da će vodostaj pojedinih reka rasti, kao i da će biti i jutarnjeg mraza.

Izvor: B92

Sreda, 19.04.2017.

19:02

RHMZ: Žuti alarm u većem delu Srbije, reke će rasti
screenshot

"Vodostaj na Limu, Jadru, Zapadnoj i Južnoj Moravi sa pritokama, Mlavi, Peku, Timoku i Neri će biti u manjem i umerenom porastu naredna 24 časa bez dostizanja upozoravajućih nivoa", navedeno je.

Navedeno je i da će u većem delu Srbije vreme biti "potencijalno opasno".

"Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike", navodi se.

Žuti meteo-alarm je proglašen za Bačku, Srem, zapadnu, istočnu, jugoistočnu, jugozapadnu Srbiju, kao i za teritoriju Kosova i Metohije.

Poseban oprez je savetovan stanovnicima Bačke za petak 21. april, navedeno je da će taj deo Srbije tog dana biti u "narandžastom".

"Vreme je opasno. Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su intenziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe", preporučuje se.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: