CINS nominovan za najveće novinarsko priznanje Evrope

Centar za istraživačko novinarstvo Srbije nominovan je za Evropsku novinarsku nagradu 2017, koja će biti dodeljena u četvrtak u Amsterdamu.

Izvor: Beta

Sreda, 19.04.2017.

15:12

CINS nominovan za najveće novinarsko priznanje Evrope

CINS je, kako je saopšteno, nominovan u kategoriji "Istraživačko novinarstvo".

U istoj kategoriji nominovani su i britanski Fajnenšl tajms, danski Ekstra Bladet, grupa medija sa projekta Panamski papiri (Gardijen, L'Mond, Zidojče cajtung, Međunarodni konzorcijum istraživačkih novinara itd.), francuski Mediapart i drugi.

Nominacija je CINS-u dodeljena za tri priče o borbi protiv korupcije u Srbiji koje je podržao program za pomoć medijima holandske ambasade u Beogradu i jednu o vezi fudbala, politike i kriminala koju je podržala delegacija EU u Beogradu.

U obrazloženju nominacije komitet je naveo da je nominacija CINS-a "priznanje radu veoma dobrih i temeljnih novinara koji služe svom društvu".

Deo ceremonije dodele nagrada moći će da se gleda uživo na fejsbuk stranici Centra za istraživačko novinarstvo Srbije u četvrtak, 20. aprila od 18.30.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: