Sukobi pred derbi, povređeni policajci, 16 uhapšenih

Pet policajaca povređeno je u Beogradu kada su ih navijači "Partizana" gađali kamenicama u sukobu pred početak večitog derbija. Policija je uhapsila 16 osoba.

Izvor: B92

Utorak, 18.04.2017.

17:12

Sukobi pred derbi, povređeni policajci, 16 uhapšenih
Foto: B92

Prema našim informacijama, navijači Partizana su ka stadionu "Rajko Mitić" želeli da prođu Ulicom Ljutice Bogdana, što im nije dozvoljeno te je došlo do sukoba.

MUP je saopštio da su uhapšeni osumnjičeni da su kamenicama gađali policijske službenike D.M. (30), M.J. (28) i V.S. (37).

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnom tužilaštvu, dodaje se u saopštenju MUP-a.

Pre utakmice u kanalu ispod Severne tribine pronađeno je i zaplenjeno 820 baklji i 60 topovskih udara.

Tokom utakmice na Južnoj tribini slomljen je veći broj stolica. Na stadionu su navijači oba tima zapalili više desetina pirotehnickih sredstava.

Pojedini mediji su objavili da su se pre utakmice čuli i pucnji, što su reporteri B92 demantovali, ali su naveli da su se čule detonacije topovskih udara.

Tenzija je bilo na ulicama, koje su u potpunosti blokirane u okolini dva stadiona na Topčiderskom brdu, što je situacija koja i nije toliko uobičajena za svaki večiti derbi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: