"Deca su dobro, ako znate nekog iz ministarstva, pomozite"

Vođa puta i direktor KUD "Izvor" Dejan Tošić navodi da je trinaestoro dece iz Srbije, koja su "zarobljena" na aerodromu u Larnaki na Kipru, dobro.

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.04.2017.

15:46

Ilustracija: GettyImages

Njima carinici grčke nacionalnosti nisu dozvolili da pređu u turski deo ostrva i oni se od nedelje nalaze na kiparskom aerodromu.

Kako je objasnio Dejan Bivolarević iz Ambasade Srbije u Nikoziji, mališani Kulturno-umetničkog društva "Izvor", uzrasta od devet do 14 godina, trenutno se nalaze na terminalu, ali bi naredna dva dana trebalo da budu smešteni negde na grčkom delu ostrva.

Dejan Tošić je na Fejsbuku naveo da je stupio u kontakt s organizatorom festivala koji mu je rekao da se nikada nije desilo da zadrže grupu.

"On čini sve da nas izvuče sa aerodroma što pre. Ovim putem Vas molim, pošto naša ambasada ne radi danas ovde, ne možemo stupiti u kontakt sa njima, ko ima bilo koga da poznaje u Ministarstvu inostranih poslova da stupi u kontakt i da nam pomognete da rešimo ovaj problem", apelovao je Tošić na društvenoj mreži.

"Deca su dobro, sada ćemo otići na ručak", dodao je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: