Vučić o komentarima na Tviteru: Hoće da ukinu patrijarha?

Premijer Aleksandar Vučić poručio je, komentarišući komentare na Tviteru upućene patrijarhu Irineju, da u Srbiji svako ima pravo da se ponaša kako želi.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 17.04.2017.

13:32

Vučić o komentarima na Tviteru: Hoće da ukinu patrijarha?
Tanjug

On je istakao da uvrede najviše govore o onima koji vređaju, kao i da svako snosi odgovornost za to

Vučić je novinarima, nakon sastanka sa patrijarhom Irinejom, upitan da li je video "neprimerene" komentare na Tviteru na račun patrijarha, rekao da svako ima pravo da bude verujući čovek ili ateista u Srbiji, ali da ne razume uvrede na račun poglavara SPC.

"Patrijarh sa zečjim ušima, bolje da su sebi stavili ne te, nego neke druge uši, kad se tako ophode prema patrijarhu", rekao je Vučić, komentarišući foto-montažu koja se pojavila na Tviteru.

Premijer je rekao da je svako u Srbiji slobodan da se ponaša kako želi i da snosi odgovornost za to, ali da to kako se neko odnosi prema patrijarhu, čoveku takvog obrazovanja i iskustva, više govori o njemu nego o Irineju.

"Valjda je to neki novi princip da ukinemo i crkvu", rekao je i dodao da ga ne bi iznenadilo, sada kada se pojavljuje veliki broj anarhista, anarhosindikalista, različitih grupa u javnosti, ni da se pojavi ideja da treba ukinuti i državu, fabrike...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: