Sprečen napad grupa povezanih sa Islamskom državom

Najmanje tri ekstremističke grupe povezane sa Islamskom državom planirale su otmice i bombaški napad na ostrvu filipinske provincije Bohol.

Izvor: B92

Subota, 15.04.2017.

14:45

Sprečen napad grupa povezanih sa Islamskom državom
Getty Images

To su saopštili bezbednosni zvaničnici Filipina.

Filipinska vojska je prethodno saopštila da su vladine snage, uz pomoć napada iz vazduha, ranije ove nedelje uspešno otkrile i osujetile akciju kidnapovanja koju su planirali ekstremisti grupe Abu Sajaf na ostrvu centralne provincije Bohol, popularne turističke destinacije udaljene od baza ekstremista na jugu Filipina.

U jednodnevnoj opsadi u utorak u zaleđu jednog sela ubijena su trojica vojnika, policajac, dvoje lokalnih stanovnika i najmanje četvorica ekstremista, uključujući ključnog lidera i portparola Abu Sajafa.

Vojska je u akciji zaplenila brojno oružje ekstremista.

Za sada nije poznato ko su mete ekstremista, ali ostrvo Bohol, oko 640 kilometara jugoistočno od Manile, privlači strane i lokalne turiste zbog odmarališta na plažama, vodopada, pećina i divljih životinja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: