Stiglo treće pismo – "Hitlerovac" iza napada na fudbalere?

Nemačko državno tužilaštvo ispituje istinitost novog pisma u kojem se preuzima odgovornost za napad na igrače Borušije iz Dormunda.

Izvor: B92

Subota, 15.04.2017.

12:33

Stiglo treće pismo –
Getty Images

U tom pismu se istovremeno najavljuju novi napadi, između ostalog, i na proteste uperene protiv desničarske stranke Alternativa za Nemačku (AfD), koji će se održati 22.aprila u Kelnu, prenela je Hina pozivajući se na nemačke medije.

"Moramo svaku pretnju uzeti ozbiljno s obzirom na to da još ne raspolažemo čvrstim indicijama o pozadini napada na autobus s igračima Borusije Dortmunda", preneo je nemački Tagešpigl čija je redakcija primila i najnovije pismo u kojem se preuzima odgovornost za napad u utorak.

Redakcija tog lista primila je anonimni mejl u četvrtak uveče, u kome se "poziva na Adolfa Hitlera" i kritikuje politika multikulturnog društva, kao i migrantska politika nemačke kancelarke Angele Merkel.

"Poteći će šarena krv 22. aprila", piše u mejlu, a istražitelji to povezuju sa velikim protestima protiv desnog populizma koji bi naredne subote da se održi u Kelnu pod nazivom "Šareno protiv smeđeg".

Kako se navodi, to je treće pismo u kojem se preuzima odgovornost za napad na igrače Dortmunda.

U bombaškom napadu na autobus sa igračima fudbalskog tima Borisuja, povređeni su jedan igrač i jedan policajac iz pratnje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: