Split: Snažna eksplozija silosa, ima povređenih

U eksploziji silosa u žitnom terminalu koja se dogodila u Severnoj luci u Vrnjcu kod Splita, povređeno je pet osoba od kojih su dve u životnoj opasnosti.

Izvor: Tanjug

Petak, 14.04.2017.

14:55

Split: Snažna eksplozija silosa, ima povređenih
Foto: YouTube/Screenshot - Slobodna Dalmacija

Prema nezvaničnim podacima, dvojica teško povređenih radnika na 50 odsto tela ima opekotine između drugoga i trećeg stepena, opasnim po život, rečeno je agenciji Hina u splitskom Kliničko-bolničkom centru.

Kako se navodi, teško povređeni pacijenti smešteni su na odeljenje intenzivne nege i podvrgnuti operacijama.

"Trojica ostalih pacijenata isto imaju opekotine, ali reč je o lakšim povredama, pa će nakon lekarske pomoći biti pušteni na kućnu negu. Kod svih radnika uglavnom je reč o povredama glave, tela i udova. Hitna je brzo reagovala i pacijente dovela u bolnicu gde su 15 minuta nakon prijema obrađeni i završili su na operacijskom stolu", rekao je doktor Joško Juričić.

U eksploziji ispod kupole silosa na visini oko 30 metara načinjena je velika šteta na silosu firme Ameropa Žitni terminal.

Oštećeni su i mnogi parkirani automobili, na okolnim firmama su većinom popucala stakla, a betonski delovi silosa i kamenje leteli su u krugu od nekoliko stotina metara.

Policija je odmah nakon eksplozije blokirala šire područje oko mesta eksplozije, zbog čega je nastala velika gužva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: