Šef CIA: Vikiliks je neprijateljska obaveštajna agencija

Direktor CIA Majk Pompeo optužio je Vikiliks da je neprijateljska obaveštajna agencija koju su podržavali državni akteri poput Rusije.

Izvor: B92

Četvrtak, 13.04.2017.

23:55

Šef CIA: Vikiliks je neprijateljska obaveštajna agencija
Getty Images

"Vikiliks je slika i prilika neprijateljske obaveštajne agencije", rekao je Pompeo u prvom javnom obraćanju od stupanja na dužnost direktora agencije.

On je dodao da ruska obaveštajna agencija GRU koristila Vikiliks da distribuira hakovani materijal tokom predsedničkih izbora u SAD prošle godine, prenosi Rojters.

Britanska agencija napominje da je ova izjava Pompea u suprotnosti sa navodima predsednika Donalda Trampa koji je pre izbora govorio da mu je drago što Vikiliks objavljuje privatne, politički štetne mejlove menadžera kampanje njegove rivalke Hilari Klinton Džona Podeste.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: