Šta piše u Trampovoj čestitki Vučiću

Premijer Srbije Aleksandar Vučić primio je ambasadora Sjedinjenih Američkih Država Kajla Skota, koji mu je uručio čestitku američkog predsednika Donalda Trampa.

Izvor: B92

Četvrtak, 13.04.2017.

14:00

Šta piše u Trampovoj čestitki Vučiću
Foto: GettyImages

Tramp u čestitki, između ostalog, kaže da će SAD nastaviti da podržavaju napore koje Srbija ulaže u jačanje vladavine prava, modernizaciju ekonomije i trud da ostane stub stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana.

U Trampovoj čestitki stoji:

"Primite moje najsrdačnije čestitke povodom izbora za predsednika Srbije.

Izbori su održani u ključnom trenutku za Srbiju. Radujem se daljem jačanju saradnje između naših zemalja. Drago mi je da imamo priliku da radimo na zajedničkim prioritetima, posebno na daljem jačanju bilateralnih i ekonomskih veza, unapređenju evrointegracija Srbije, normalizaciji odnosa sa Kosovom, kao i na pomirenju u regionu".

Tramp je dalje poručio:

"Nastavićemo da podržavamo napore koje Srbija ulaže u jačanje vladavine prava, modernizaciju ekonomije i trud da ostane stub stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana. Takođe, postoje i nerešena pitanja u našim bilateralnim odnosima, koja mogu biti rešena jedino uz neprekidno angažovanje srpskih lidera na najvišem nivou. Budućnost nosi i izazove i mogućnosti".

Dodao je, takođe, da će obeležavajući 135. godišnjicu bilateralnih diplomatskih odnosa naših zemlja, SAD raditi na unapređenju zajedničkih ciljeva, promovisati globalnu stabilnost i na postizanju mira i prosperiteta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: