Stefanović: Rušenje volje naroda je slom demokratije

Neko ko se zalaže za demokratiju ne može na ulici da ruši jasno izraženu volju naroda na proteklim predsedničkim izborima.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 13.04.2017.

09:38

Stefanović: Rušenje volje naroda je slom demokratije
Foto: Tanjug, arhiva

To je izjavio ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Gostujući na televiziji Pink, Stefanović je istakao da se ne može, kako je rekao, rušiti nešto što je apsolutno većinsko, jer bi to bio slom demokratije.

Stefanović je ukazao da je jedan predsednički kandidat dobio milion i po glasova više od ostalih, što je "itekako jasna narodna volja", koja je još jasnije potvrđena na ponovljenim izborima u osam gradova Srbije, u kojima je Aleksandar Vučić dobio prosečno 72 odsto glasova, i to uz povećanu izlaznost.

Prema njegovim rečima, Vučć je ostvario ubedljivu pobedu, a drugi su doživeli debakl, jer građani ne žele nestabilnost.

Narod je tada, smatra Stefanović, podvukao šta želi Srbija, a što neki nisu hteli da čuju 2.aprila.

„Zar mislite da bi Gabrijel došao da misli da je bilo šta bilo neregularno“, zapitao je Stefanović.

Govoreći o protestima, Stefanović je kazao da se nada će oni ostati nenasilni i da sem rušenja "Zida plača", što je ocenio potpuno nerazumnim činom, neće ništa drugo da se dogodi.

Stefanovih je ponovio da su to politički protesti, a ne studentski jer,kako je primetio, u zahtevima nema ničeg što se odnosi na bolji položaj studenata.

Uveren je, kaže, da protesti neće naškoditi Srbiji, jer u "svetu svi znaju da se radi o političkom pokušaju onih koji nisu pobedili na izborima da na neki način pokušaju da kreiraju narodno nezadovoljstvo i iznude promenu volje naroda".

Učesnicima protesta je poručio da koristeći svoje pravo ne treba da blokiraju prava drugih i zamolio da barem saobraćajnoj policiji saopšte rutu kretanja.

Jer policija, objasnio je, zatavra ulice ina taj način štiti protestante od mogućnosti da se neko zaleti vozilom u njih.

Upozorio je da su protesti razumljivi, ali da nasilje ne biti dozvoljeno.

Osvrnuo se i na snimak navodne manipulacije glasačkim listićima, istakavši da je istraga o tom slučaju završena, a javnost obaveštena da je reč o šali, ali i da je to učinila osoba koja je u prethodnih 10 godina bila kontrolor na biračkom mestu na kojem je upisano svega 190 birača.

Ta osoba se izvinila i izrazila iskreno žaljenje, a tužilaštvo će, dodao je, na osnovu prikupljenog materijala oceniti da li u tim radnjama ima krivičnog dela.

Na pitanje o slučaju nedavnog hapšenja pripadnika MUP-a u Ssapcu Stefanović je kazao da se u poslednje tri godine mogu jasno videti krupne promene u Ministarstvu.

Nažalost bilo je nekada u javnosti uverenje da su pripadnici policije nedodirljivi. Dokazali smo da u policiji, ali tako i nigde drugo u društvu, nema zaštićenih“, zaključio je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

13 h

Podeli: