Moskva: Ne prihvatamo Nacrt rezolucije SB UN o Siriji

Rusija je Nacrt rezolucije Saveta bezbednosti UN o napadu u Siriji okarakterisala kao "neprihvatljiv", javlja AFP.

Izvor: B92

Sreda, 12.04.2017.

17:28

Moskva: Ne prihvatamo Nacrt rezolucije SB UN o Siriji
Thinkstock

"U trenutnom formatu ovaj projekat je za nas neprihvatljiv. Mi, naravno, nećemo glasati za njega", rekao je zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Genadij Gatilov.

Savet bezbednosti UN danas bi trebalo da glasa o rezoluciji kojom se zahteva od sirijske vlade da sarađuje u istrazi o napadu za koji se sumnja da je izveden hemijskim oružjem u provinciji Idlib, a neimenovane diplomate navode da će Rusija najverovatnije uložiti veto.

O rezoluciji će se glasati u 15 sati po lokalnom vremenu, u vreme dok američki državni sekretar Reks Tilerson bude u Moskvi kako bi izvršio pritisak na Rusiju da bi razmotrila svoju podršku sirijskom predsedniku Bašaru el Asadu, navela je agencija AFP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: