"Poziv da odbacimo Asada je apsurdan, dva razloga..."

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da je poziv Rusiji da se distancira od sirijskog predsednika Bašara el Asada apsurdan i kratkog daha.

Izvor: B92

Sreda, 12.04.2017.

16:52

Thinkstock

On je rekao da taj poziv ne uzima u obzir dva ključna cilja, a to su borba protiv terorizma i pronalaženje političkog rešenja za sukob u Siriji.

Peskov je rekao da su ključni ciljevi borba protiv ekstremista Islamske države (ID) i traganje za političkim rešenjem krize u Siriji, dodajući da Rusija podržava Asada u toj borbi, prenela je agencija Tas.

Bašar el Asad je legitimni vođa i vrhovni komandant sirijske vojske, koji se bori protiv međunarodnih terorista koji su okupirali veliki deo teritorije njegove zemlje, kazao je on.

Prema njegovim rečima, poziv da se Rusija distancira od sirijskog predsednika je poziv da se pomogne teroristima da nastave ofanzivu protiv legitimnih vlasti u Siriji.

Peskov je odbacio optužbe da je Moskva navodno pokušala da zataška hemijski napad u sirijskoj provinciji Idlib u kome su ubijene desetine ljudi, uključujući decu, navodeći da se radi o "informacijskom haosu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: