Tramp odlučio: Nećemo ući u Siriju, ali kada vidim decu...

Predsednik SAD Donald Tramp kaže da ne planira kopnenu intervenciju u Siriji, uprkos tome što je nedavno naredio vazdušne udare na sirijsku vazduhoplovnu bazu.

Izvor: B92

Sreda, 12.04.2017.

09:08

Tramp odlučio: Nećemo ući u Siriju, ali kada vidim decu...
Foto: GettyImages

“Nećemo ući u Siriju”, rekao je Tramp u intervjuu za “Foks biznis”.

“Ali kada vidim da ljudi koriste užasno, užasno hemijsko oružje i kada vidim tu prelepu decu koja umiru na očevim rukama, ili kada vidite decu koja se bore za život, kada vidite to, ja odmah pozovem generala (Džejmsa) Matisa”, dodao je Tramp.

Američki predsednik je naredio vazdušne udare u Siriji nakon navodnog napada hemijskim oružjem u Idlibu u kome su stradali civili, a za koji SAD optužuju režim sirijskog predsednika Bašara el Asada i Rusiju koja podržava Vladu u Damasku.

Tramp je rekao i da je njegov prethodnik Barak Obama trebalo da reaguje i preduzme akcije u Siriji za vreme svog mandata u Beloj kući.

“Ono što sam ja uradio trebalo je da uradi administracija Baraka Obame mnogo pre mene. Mislim da bi Sirija sada bila mnogo bolje mesto nego što jeste”, zaključio je predsednik SAD.

Tramp je rekao da ruski predsednik Vladimir Putin podržava "zlu osobu" u Siriji, a sirijskog predsednika Bašara el-Asada nazvao je "životinjom".

On je istakao da je Putinova podrška Asadu "veoma loša po Rusiju" i "veoma loša po čovečanstvo", prenosi AP.

Ruski predsednik Vladimir Putin je izjavio da su SAD prekršile međunarodno pravo kada su pokrenule vazdušne udare na sirijsku vazduhoplovnu bazu, ne iznevši dokaze da je vlada u Damasku koristila hemijsko oružje. Opširnije - OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: