Sahranjeni piloti Ćulibrk i Pandurović

Na grobljima u Šapcu i Beogradu sahranjeni su piloti Nenad Ćulibrk i kapetan Dejan Pandurović, koji su u petak stradali pri padu aviona "supergaleb G-4".

Izvor: B92

Ponedeljak, 10.04.2017.

17:00

Sahranjeni piloti Ćulibrk i Pandurović
Foto: B92

Potpukovnik Ćulibrk sahranjen je na Novom groblju u Šapcu uz vojne počasti, a opelo je služio episkop šabački Lavrentije uz brojno sveštenstvo SPC.

Sahrani su prisustvovali načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković, savetnik predsednika Srbije Milorad Simić, državni sekretar u Ministarstvu odbrane Nenad Nerić, v.d. pomoćnika ministra odbrane za materijalne resurse Nenad Miloradović i komandant Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane general-major Ranko Živak.

Kapetan Dejan Pandurović sahranjen je na Novom groblju u Beogradu, a sahrani su prisustvovali ministar odbrane Zoran Đorđević, generalni sekretar Sekretarijata predsednika Srbije Nedeljko Tenjović i v.d. pomoćnik ministra odbrane za politiku odbrane Milan Mojsilović.

Piloti Ćulibrk i Pandurović stradali su tokom izvođenja redovne letačke obuke u školsko-borbenom avionu koji se srušio u rejonu sela Slatina, u opštini Šabac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: