Šest mrtvih u rušenju zgrade u Poljskoj

Bilans nesreće kada su u subotu u Švjebođicama na jugo-zapadu Poljske srušila stambena zgrada porastao je do jutra na šestoro mrtvih.

Izvor: B92

Nedelja, 09.04.2017.

09:49

Šest mrtvih u rušenju zgrade u Poljskoj
Foto: Gettyimages

Među poginulima je i dvoje dece, a četiri osobe su povrđene.

Zgrada, dvospratnica iz vremena oko Drugog svetskog rata, srušila se u subotu ujutru iz do sada nepoznatih razloga a iz ruševina su spasioci izvukli šestoro mrtvih, među njima dvoje dece, četvoro povređenih stanara, među njima trinaestogodišnjeg dečaka koji su hitno prevezeni u bolnice, dok je preostalih 20 stanara evakuisano.

Evakuisano je za svaki slučaj i oko 200 stanara susednih dvospratnica i još uvek ne mogu da se vrate u svoje domove.

"Tokom cele noći nastavljeno je traganje. Vatrogasci su uspeli da sruše deo zidova u ruševinama jer su predstavljali opasnost za spasioce. Nastavićemo i danas", kazao je Poljskom radiju portparol Državne vatrogasne straže Pavel Frontčak.

Tokom noći ruševine je pretrživalo 160 vatrogasaca i 11 specijalno obučenih pasa tragača i kako je kazao Mihal Kaminjski iz lokalne vatrogasne straže, u ruševinama ne bi trebalo da bude više niko.

"Deca koja su ostala siročići dobiće specijalne rente. Proveravamo materijalno stanje ostalih osoba i ukoliko bude potrebno svakako će dobiti novčanu pomoć", kazala je sinoć premijerka Beata Šidlo koja je zajedno sa ministrom unutrašnjih poslova Marijušom Blaščakom obišla mesto nesreće.

Za sada se ne zna zašto se srušila ta zgrada u samom centru grada a nije ni potvrđena prva verzija da je došlo do eksplozije gasa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: