Opozicija napustila sednicu RIK

Predstavnici dela opozicije napustili su sednicu Republičke izborne komisije (RIK).

Izvor: B92

Nedelja, 09.04.2017.

16:27

Opozicija napustila sednicu RIK
Foto: Tanjug / Tanja Valiæ

Oni su nezadovoljni što se nije glasalo o njihovom predlogu da se izvrši uvid u glasački materijal sa svih biračkih mesta.

Sednicu su napustili članovi RIK iz izbornih štabova Vuka Jeremića, Saše Jankovića, Pokreta Dosta je bilo, Dveri, Stamatovića, kao i stalni članovi DS-a i SDS-a.

Prethodno je zamenica predsednika RIK Željka Radeta zatražila da se izvrši uvid u kompletan izborni materijal sa svih izbornih mesta.

"Kako ćemo objasniti zašto smo otvorili birački materijal sa samo dva biračka mesta", rekla je ona.

Njen predlog da se to stavi na glasanje predsednik RIK-a Vladimir Dimitrijević nije usvojio, jer je rekao da je prva tačka dnevnog reda zaključena, i poručio da je trebalo svoj predlog da stavi na glasanje na početku sednice, kada je bilo reči o usvajanju dnevnog reda.

RIK je obavio ponovno brojanje glasova sa biračkih mesta 27 i 85 u Novom Pazaru, na osnovu tvrdnji štaba Saše Jankovića da je na tim biračkim mestima skoro 800 glasova "dodato" Aleksandru Vučiću, a brojanjem je utvrđeno da su sporna samo četiri glasa.

Funkcioner SNS Nebojša Stefanović izjavio je da je jedini cilj Saše Jankovića i njegovog izbornog štaba da se uznemire građani i unese sumnja.Opširnije - OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: