Hezbolah: Američki napad na Siriju idiotski korak

Libanska šiitska grupa Hezbolah saopštila je da je američki napad na sirijsku vazduhoplovnu bazu bio "idiotski korak".

Izvor: Tanjug

Petak, 07.04.2017.

17:18

Hezbolah: Američki napad na Siriju idiotski korak

Kako navode, taj napad će dovesti do "velikih i opasnih napetosti" na Bliskom istoku.

Hezbolah, koji podržava sirijskog predsednika Bašara el Asada u šestogodišnjem konfliktu, naveo je u saopštenju da ovaj napad neće demoralisati sirijsku vojsku, niti će negativno uticati na njene saveznike, prenosi Rojters.

Američka vojna akcija je "usluga" Izraelu i njegovim "ambicijama u regionu", dodaje se u saopštenju Hezbolaha.

Američki predsednik Donald Tramp je protekle noći doneo odluku da se kao odgovor na navodni napad hemijskim oružjem u Idlibu odgovori raketiranjem vojnih ciljeva u Siriji.

Američki saveznici su pozdravili ovaj potez, ali ga je Rusija oštro osudila, ocenivši da je u pitanju agresija na suverenu državu.

Rusija je suspendovala dogovor sa Vašingtonom o komunikaciji i sprečavanju incidenata iznad Sirije tokom operacija, a šef diplomatije Sergej Lavrov je nagovestio da bi ovaj događaj mogao da ima dalekosežne posledice na odnose Rusije i SAD.

Takođe, iz Kremlja je poručeno da je u pitanju bio "napad na saveznika Rusije".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: