Asad: Tramp nastavio Obaminu politiku pokoravanja ljudi

Američki raketni napad na vojnu bazu u sirijskoj provinciji Homs je "bezobziran" i "neodgovoran", saopštio je kabinet predsednika Sirije Bašara Asada.

Izvor: B92

Petak, 07.04.2017.

14:10

Asad: Tramp nastavio Obaminu politiku pokoravanja ljudi
Foto: Getty Images

U saopštenju je navedeno da napad odražava kontinuiranu američku politiku, bez obzira na administraciju, koja je bazirana na bombardovanju i "pokoravanju ljudi".

Kako je navedeno u saopštenju, napad koji je rano jutros izveden na vojnu bazu u provinciji Homs nije baziran na tačnim podacima.

Američki napad na Siriju dogodio se pošto je u utorak, 4. aprila, izveden hemijski napad u gradu Kan Šeikun, pobunjeničkom uporištu u provinciji Idlib, na severozapadu Sirije, u kome je poginulo 86 ljudi, a više stotina njih povređeno.

Sirijski zvaničnici su naveli da je u raketnom napadu SAD na bazu u centralnom delu Sirije ubijeno sedam osoba, a da je ranjeno devet.

Prema prethodnim izveštajima, u američkom napadu na bazu u Siriji, kojim je pričinjena velika materijalna šteta, poginulo je šest osoba.

Sirijska vojska komentarisala je napad SAD kao "agresiju" koja podriva rat protiv terorizma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: