Japan podržao "odlučnost SAD"

Japanski premijer Šinzo Abe podržao je "odlučnost SAD" da se bori protiv hemijskog naoružanja, nakon što je Vašington napao vazduhoplovnu bazu u Siriji.

Izvor: B92

Petak, 07.04.2017.

12:02

Japan podržao
Foto: Tanjug / AP

"Japanska vlada podržava odlučnost američke vlade da nikada neće tolerisati širenje i upotrebu hemijskog naoružanja", rekao je Abe novinarima.

On je dodao da Japan "veoma ceni" snažnu posvećenost američkog predsednika DonaldaTrampa očuvanju medjunarodnog poretka i mira, kao i stabilnosti saveznika i sveta.

"Mnogi nevini ljudi postali su žrtve hemijskih napada. Medjunarodna zajednica je bila šokirana tragedijom, u kojoj su medju žrtvama brojna deca", rekao je Abe, prenosi Rojters.

Sa američkih razaraca u istocnom Mediteranu ispaljeno je na desetine "tomahavk" raketa na pozicije sirijske vojske, a operaciju je naredio predsednik Donald Tramp kao osvetu za navodni napad hemijskim oružjem snaga Bašara el Asada u Idlibu.

Ta vazduhoplovna baza, prema zvaničniku Bele kuće, ima veze sa "programom hemijskog oružja sirijskog režima i direktno je povezana sa užasnim hemijskim napadom 4. aprila".

Napad je izvršen sa američkih vojnih brodova u istočnom Mediteranu.

Prema poslednjem bilansu, najmanje 86 ljudi, medu kojima je 30 dece i 20 žena, poginulo je u napadu hemijskim oružjem u toj pobunjeničkoj provinciji na severozapadu Sirije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: