Studenti iz Beograda proširili listu zahteva protesta

Studenti Univerziteta u Beogradu podržali su zahteve studenata iz Novog Sada i dodali još jedan zahtev.

Izvor: Beta

Sreda, 05.04.2017.

15:22

Studenti iz Beograda proširili listu zahteva protesta
Foto: Tanjug / Rade Preliæ

Oni zahtevaju i "reviziju biračkog spiska u cilju utvrđivanja tačnog broja birača i nakon toga uvođenje elektronskog glasanja uz jasnu zaštitu od manipulacije", objavljeno je na stranici "Proglas studenata Univerziteta u Beogradu" na Fejsbuku.

Studenti Univerziteta u Novom Sadu koji protestuju objavili su da su usaglasili predlog zahteva i naveli da očekuju da ih podrže i studenti iz Beograda i Subotice.

Studenti predlažu da protesti traju do smene članova RIK, "zbog nepoštovanja odluka Ustavnog suda", zatim traže razrešenje Maje Gojković, "zbog blokade rada Narodne skupštine".

Oni predlažu i zahtev za smenu direktora RTS i urednika Informativnog programa RTS, "zbog režimskog izveštavanja i neravnomerne zastupljenosti kandidata", kao i smenu članova REM, "zbog nereagovanja na više stotina prekršaja i prijava".

Kao dodatak, studenti iz Novog Sada su naveli da će, ukoliko se ne ispune zahtevi, tražiti vanredne parlamentarne izbore i da će protesti trajati do ispunjena zahteva.

Mladi su u ponedeljak protestovali više od tri sata na glavnim gradskim ulicama.

Premijer i izabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je povodom toga da u Srbiji svako ima pravo da iskaže svoje mišljenje.

"Mi smo demokratska zemlja i svako ima pravo da bude srećan ili nesrećan zbog izbornih rezultata. Zamislite kada bih ja pozvao sve svoje pristalice da idemo da slavimo", rekao je Vučić novinarima.

On je rekao da "nema vremena" za proteste, jer treba da se "radi i bude još marljiviji".

I predsednički kandidati Saša Janković, Luka Maksimović (Ljubiša Preletačević Beli) i Boško Obradović oglasili su se povodom protesta. Opširnije - OVDE.

Protesti u nekoliko gradova širom Srbije ponovljeni su potom i u utorak.

Novi protesti najavljeni su i za sredu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: