"Imaju pravo na protest dok to nikog ne ugrožava"

Nezadovoljni građani imaju pravo na protest, sve dok to ne ugrožava bezbednost ljudi, imovine i običan život građana Beograda.

Izvor: Tanjug

Sreda, 05.04.2017.

13:33

To je izjavila potpredsednica vlade i funkcionerka SNS Zorana Mihajlović.

Mihajlovićeva je podsetila da demokratija znači "da manjina uvek može da kaže šta misli, ali da je demokratija jednako i to da svi, pa i manjina poštuju odluku većine".

Ona je naglasila da je na predsedničkim izborima u Srbiji učestvovalo 11 kandidata i da su građani mogli da glasaju za koga god su želeli.

"Niko od domaćih i stranih posmatrača nije rekao da je bilo problema na predsednčkim izborima. Pobedio je naš kandidat Aleksandar Vučić, za koga je glasalo 55 odsto birača", rekla je Mihajlović.

To je, kako kaže, blizu dva miliona glasova što je 1,5 miliona glasova više od prvog sledećeg kandidata.

"Građani Srbije su odlučili da Aleksandar Vučić bude predsednik Srbije. U isto vreme, imamo deo ljudi koji protestuje što je 55 odsto građana Srbije glasalo za Vučića", rekla je Mihajlović.

Predsednica Skupštine Maja Gojković je apelovala na sve učesnike protesta da "ni na koji način ne uništavaju i ne učestvuju u devastiranju spomenika od velike istorijske i kulturne vrednosti".

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović govoreći o protestima u više gradova širom Srbije rekao je da su to "visokopolitički protesti".

Mladi su u ponedeljak protestovali više od tri sata na glavnim gradskim ulicama.

Premijer i izabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je povodom toga da u Srbiji svako ima pravo da iskaže svoje mišljenje.

"Mi smo demokratska zemlja i svako ima pravo da bude srećan ili nesrećan zbog izbornih rezultata. Zamislite kada bih ja pozvao sve svoje pristalice da idemo da slavimo", rekao je Vučić novinarima.

On je rekao da "nema vremena" za proteste jer treba da se "radi i bude još marljiviji".

I predsednički kandidati Saša Janković, Luka Maksimović (Ljubiša Preletačević Beli) i Boško Obradović oglasili su se povodom protesta. Opširnije - OVDE.

Protesti u nekoliko gradova širom Srbije ponovljeni su potom i u utorak.

Novi protesti najavljeni su i za sredu.

Studenti Univerziteta u Novom Sadu objavili su da su usaglasili predlog zahteva protesta, a očekuju da ih podrže i studenti iz Beograda i Subotice. Opširnije - OVDE:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: