Železnjak: Protesti pokušaj podrivanja suvereniteta Srbije

Zamenik generalnog sekretara vladajuće ruske stranke Jedinstvena Rusija Sergej Želežnjak ocenio je da je cilj protesta u Srbiji - podrivanje suvereniteta zemlje

Izvor: Tanjug

Sreda, 05.04.2017.

00:24

Železnjak: Protesti pokušaj podrivanja suvereniteta Srbije
Foto: Tanjug / Rade Preliæ

Prema rečima Železnjaka, protesti koji se održavaju u nekoliko gradova Srbije su režirani i imaju za cilj provokaciju.

"Prema standardnom scenariju 'obojenih' političkih projekata te naručene manifestacije imaju za cilj da oslabe autoritet legalno izabranih vlasti koje vode samostalnu politiku i da destabilizuju situaciju u zemlji", smatra Železnjak.

Takve, kako kaže, neprijateljske akcije sprovode se kako bi se izvršio pritisak na rukovodstva suverenih država ili sa ciljem organizacije državnih prevrata.

Železnjak, koji je i član Odbora Dume za međunarodna pitanja, smatra da se dokaz mešanja spolja u unutrašnja pitanja Srbije može naći u odsustvu jasnog lidera protesta i uverljivih razloga za izlazak na ulice, kao i u širokoj upotrebi internet tehnologija, posredstvom kojih se organizuju studenti, omladina i maloletnici u te akcije.

"U Rusiji, Srbiji i drugim zemljama omladina je aktivna socijalna grupa. Omladina emotivno reaguje na ono što se dešava, traži načine da se izrazi i ostvari. Upravo zbog toga, omladina je u svim vremenima bila predmet manipulacije i instrument za realizaciju tuđih ciljeva opasnih po neku zemlju", ocenio je Železnjak, prenela Pink televizija.

Mlado pokolenje u Srbiji koje je izraslo posle bombardovanja Jugoslavije, raspada zemlje, sankcija i "buldožerske revolucije" pokušavaju da zloupotrebe kako bi se u Srbiju vratio haos i nasilje, zaključio je Želežnjak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: