Vučić o protestima: U redu je dok je mirno

Premijer i izabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u vezi protesta u Beogradu da u Srbiji svako ima pravo da iskaže svoje mišljenje.

Izvor: Tanjug

Utorak, 04.04.2017.

10:51

Vučić o protestima: U redu je dok je mirno
Foto: Tanjug

Kako navodi, to je u redu sve dok je mirno.

"Mi smo demokratska zemlja i svako ima pravo da bude srećan ili nesrećan zbog izbornih rezultata. Zamislite kada bih ja pozvao sve svoje pristalice da idemo da slavimo", rekao je Vučić novinarima.

On je rekao da "nema vremena" za proteste jer treba da se "radi i bude još marljiviji".

"Onaj ko ima vremena uvek je u redu da protestuje dok je to mirno... i nadam se da se neće videti neodgovornost nekih političara koji su ranije pozivali na nasilje, a sve dok neko izražava da li je za ili ne, dok je to na vikanju... to je sve okej", rekao je Vučić.

Vučić je još dodao da će vlada finansijski pomoći organizacijama udruženja sa Kosova "da ponovo naprave onaj zid plača koji su im srušili".

Na pitanje o rezultatima izbora, rekao je da se čekaju konačni podaci, ali da očekuje da će osvojiti 56 odsto glasova.

Ukazao je da dolaze rezultati sa Kosova i Metohije, gde je dobio 80 odsto glasova.

Više hiljada ljudi protestovalo je u ponedeljak u Beogradu, Novom Sadu i Nišu. Novi protesti najavljeni su i za danas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

139 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: