Sirijska vojska:Nismo izveli hemijski napad nikada i nigde

Sirijsko Ministarstvo odbrane saopštilo je da su za napad hemijskim oružjem u Idlibu odgovorne terorističke grupe i njihove pristalice.

Izvor: Tanjug

Utorak, 04.04.2017.

20:06

Sirijska vojska:Nismo izveli hemijski napad nikada i nigde
Foto: Thinkstock

Sirijska vojska je kategorično negirala da je umešana u hemijski napad za koji se sumnja da je izveden u Idlibu na severozapadu Sirije.

"Terorističke grupe i oni koji stoje iza njih su odgovorni za korišćenje hemijskog oružja i toksičnih materijala, ali i za nepoštovanje života civila, zarad njihovih ličnih interesa", navodi se u saopštenju sirijskog Ministarstva, prenosi Tas.

Sirijska vojska je kategorično negirala da je upotrebila bilo kakvu hemijsku ili toksičnu supstancu u Idlibu i istakla da ih "nikada nigde nije upotrebila i da to neće ni u budućnosti činiti", javlja sirijska državna agencija SANA.

Ta agencija je prenela i izjavu zvaničnika sirijskog Ministarstva spoljnih poslova koji je rekao da Damask "ponavlja svoju snažnu osudu zločina koji su izvele oružane terorističke grupe u Kan Šeikunu".

"Sirija potvrđuje da je poštovala sve svoje obaveze u skladu sa Konvencijom o hemijskom oružju otkako joj se pridružila 2013. godine", dodaje SANA, prenosi AFP.

Sirijska opservatorija saopštila je da je u napadu na graduKan Šeikun u severozapadnoj pokrajini Idlib, koja je u rukama opozicije, ubijeno najmanje 58 civila, među kojima jedanaestoro dece, a SAD, Britanija i Francuska su za napad optužile vladu sirijskog predsednika Bašara el Asada, dok komisija UN istražuje navode o tom napadu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: