Dve poternice zbog napada u Sankt Peterburgu

Rusija je izdala poternicu za dve osobe zbog njihove moguće povezanosti s eksplozijom u metrou u Sankt Peterburgu.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 03.04.2017.

19:44

Dve poternice zbog napada u Sankt Peterburgu
Foto: Tanjug

"Dve osobe se traže zbog sumnje da su planirale eksploziju - jedna zbog sumnje da je postavila eksplozivnu napravu u vagon, a druga za postavljanje bombe na samoj stanici metroa", rekao je izvor agenciji Interfaks, a prenosi Rojters.

Portparolka ruskog istražnog komiteta Svetlana Petrenko izjavila je da članovi tog komiteta ispituju sve okolnosti eksplozije, kao i da specijalni tim iskusnih istražitelja i forenzičara sakuplja sve delove materijala nađene na mestu eksplozije i ispituje sve svedoke, prenosi Tas.

Kako je navela Svetlana Petrenko, prema preliminarnim rezultatima, vozač je ispravno postupio jer nije zaustavio voz, već je nastavio da vozi ka sledećoj stanici, što je omogućilo pravilnu evakuaciju i pružanje pomoći povređenima.

Deset osoba je stradalo, a oko 50 je ranjeno, u eksploziji u metrou u Sankt Peterburgu koju ruski zvaničnici tretiraju kao terorizam.

Objavljena je i fotografija osobe za koju se navodi da ima veze s napadom. Opširnije - OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: