"Čisto kao suza, dobio sam 12 odsto više od svih ostalih"

Lider SNS Aleksandar Vučić rekao je da je njegova pobeda na predsedničkim izborima "čista kao suza" i da je pokazala kojim pravcem građani Srbije žele da idu.

Izvor: B92

Nedelja, 02.04.2017.

22:27

On je naveo da je za njega glasalo preko dva miliona birača koji su izašli na izbore i da je sam dobio 12 odsto glasova više od svih ostalih kandidata zajedno.

"Veoma sam ponosan što smo dobili ogroman broj glasova u uslovima koji su za nas bili sve samo ne laki, za nas je ovo važan dan", rekao je Vučić u sedištu SNS.

Dodao je i da nema rezultata sa Kosova i Metohije, ali i da očekuje ubedljivu pobedu.

"Za nas je ovo važan dan, važno je što se pokazalo u kom smeru Srbija želi da ide. Ovo je pobeda čista kao suza i niko drugačije ne može da je tumači. Dobio sam 12 odsto više glasova nego svi ostali kandidati zajedno“, rekao je Vučić.

Kako je rekao, za njega je najvažnije to što su izbori pokazali da je "ogromna većina za nastavak reformskog procesa".

"Kada na ovaj broj dodate i one koji nisu direktno protiv, ogromna većina u Srbiji je za nastavak procesa, za nastavak evropskog puta, za održavanje tradicionalnih prijateljstava sa Rusijom i Kinom", rekao je Vučić.

Aktuelni premijer je istakao da je srećan što je u prvom krugu pobedio "ne populizmom, demagogijom i šovinizmom, već teškim i napornim radom".

"To znači da su ljudi razumeli šta mi radimo, iako znamo kako žive i sa kakvim se problemima suočavaju. Veoma važno je to što su građani jasno stavili do znanja da hoće da idu napred, brže, bolje, jače i da žele da se problemi brže rešavaju. Moramo da verujemo u to da možemo da postižemo dobre rezultate, a ne da pitanje bude da li će neko da napravi neku kombinaciju", rekao je Vučić.

Vučić se tokom govora zahvalio i predsedniku i bivšem lideru SNS Tomislavu Nikoliću za podršku.

"Hvala Nikoliću što je podržavao Vladu Srbije i teške poteze koje smo povlačili. Radio je to i kada nije imao političku računicu da bi mu to koristilo, i kada bi neki drugi jedva dočekali da nas napadnu", rekao je Vučić nakon čega se čuo i aplauz prisutnih.

Vučić je najavio da će nova Vlada Srbije biti najverovatnije formirana u naredna "dva meseca i koji dan".

Ko je sve bio prisutan tokom pobedničkog govora, pogledajte ovde.

 

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

79 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: