Zaharova: Bregzit unutrašnje pitanje Londona, ali pratimo

Moskva smatra da je Bregzit pitanje unutrašnje politike Velike Britanije koje se tiče njenih odnosa sa EU, a Rusija prati taj proces, kaže Marija Zaharova.

Izvor: B92

Petak, 31.03.2017.

00:33

Zaharova: Bregzit unutrašnje pitanje Londona, ali pratimo
Foto: GettyImages

"Mi nemamo ništa s Bregzitom, to je unutrašnje pitanje Velike Britanije, Britanci su odgovorni za taj proces koji se odnosi na interakciju s EU", rekla je porparolka ruskog Ministarstva inostranih poslova na konferenciji za novinare, prenela je agencija Tass.

Zaharova je navela da Rusija "svakako prati taj proces pošto je na istom kontinentu", dodajući da Moskva ima odnose i sa Londonom i sa Briselom.

"Mi verujemo da je Bregzit unutrašnja politika Velike Britanije koja se tiče njenih odnosa sa Evropskom unijom. Naravno mi procenjujemo moguće posledice Bregzita sa kojima bi Rusija mogla da se suoči, posebno u ekonomskoj i finansijskoj sferi", rekla je Zaharova.

Britanska premijerka Tereza Mej uputila je u sredu pismo predsedniku Evropskog saveta Donaldu Tusku kojim je pokrenula istupanje Velike Britanije iz EU, posle 44 godina članstva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: