Uhapšeni džihadisti s Kosova, spremali napad u Veneciji

Tri muškarca, poreklom s Kosova, uhapšena su u Veneciji, a veruje se da se radi o pripadnicima terorističke grupe, piše Repubblica.it.

Izvor: B92

Četvrtak, 30.03.2017.

12:33

Uhapšeni džihadisti s Kosova, spremali napad u Veneciji
Foto: Gettyimages

Oni su uhapšeni u akciji policije kod pozorišta Fenice.

Sva trojica imaju važeće dozvole za boravak u Italiji, a najmanje dvojica su radila kao konobari u jednom gradskom kafiću.

U toku su i pretresi na 12 lokacija, od toga 10 u strogom centru Venecije.

"Korijere del Veneto" javlja da su planirali da dignu u vazduh najpoznatiji i najstariji most u Veneciji, Rijalto, koji je sadašnji oblik dobio još 1591. godine.

Gradonačelnik Venecije Luiđi Brunjaro izjavio je da je uhapšen i jedan maloletnik, a njegova nacionalnost nije poznata.

Italijanska policija je poslednjih godina uhapsila nekoliko osumnjičenih islamskih ekstremista, uključujući pod optužbama da su regrutovali borce za džihad u Siriji i Iraku, radikalizovali druge i planirali napade u Italiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

23 h

Podeli: