Tači: Odluka o izborima u rukama bezbednosnih snaga i OEBS

Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio je da je odluka o održavanju predsedničkih izbora na Kosovu i Metohiji "u rukama" bezbednosnih organa i OEBS-a.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 30.03.2017.

16:20

Tači: Odluka o izborima u rukama bezbednosnih snaga i OEBS
Foto: Gettyimages

"To je sada u rukama odgovornih bezbednosnih organa, u saradnji sa OSCE-om, tako da će sve biti u skladu sa ranijom praksom", rekao je Tači odgovarajući na pitanje Radio Slobodne Evrope da li će na Kosovu i Metohiji biti održani izbori za predsednika Srbije.

Tači smatra i da je odluka o Vučićevoj poseti Kosovu bila ispravna.

"Vlada Kosova je donela ispravnu odluku da premijer Srbije Aleksandar Vučić poseti kosovske Srbe. Mislim da od slobodnog kretanja i od uzajamnih poseta niko ne gubi, već to doprinosi međusobnom razumevanju", rekao je.

Dodao je da je Priština posvećena tome da, kako kaže, ispoštuje i raniju praksu sakupljanja glasova za srpske glasače koji imaju pravo na dvojno državljanstvo, kao i svi ostali građani Kosova.

A na konstataciju da je srpski premijer odlučio da ne prihvati uslovljavanja i da ne ode na Kosovo, kosovski predsednik kaže:

"To je bila njegova odluka. Vremensko ograničenje je za mene diskutabilno, ko tri sata, ko pet sati, svejedno".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: