Rama: Balkan će biti miran dok je vere u EU

Albanski premijer Edi Rama izjavio je da će ljudi i političke elite na Balkanu ostati mirni - sve dok ne izgube veru u članstvo u EU.

Izvor: B92

Četvrtak, 30.03.2017.

21:17

Rama: Balkan će biti miran dok je vere u EU
Foto: Tanjug

"Granice će biti u opasnosti ako Evropska unija bude sedela skrštenih ruku i na taj način nas prepusti Rusima", rekao je Rama u intervjuu za švajcarski list "Tagesancajger".

Prema njegovim rečima, balkanske zemlje mogu da se razviju u zrele demokratije jedino u okviru EU.

On je upozorio da je "politička temperatura" na Balkanu značajno porasla, naročito imajući u vidu Makedoniju gde bi, kako je naveo, situacija mogla potpuno da izmakne kontroli.

"Mi samo zahtevamo da vlada u Skoplju poštuje prava albanske manjine. Za nas je nezamislivo da Makedonci odbace albanski jezik kao zvanični jezik na nacionalnom nivou", rekao je Rama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: