Racija u Bloku 70: Kod Kineza zaplena velike količine robe

Carinski službenici su prilikom tzv. "dubinske kontrole" kod Kineskog tržnog centra u Beogradu otkrili i zaplenili preko 4.000 artikala tekstilne robe.

Izvor: B92

Četvrtak, 30.03.2017.

11:48

Racija u Bloku 70: Kod Kineza zaplena velike količine robe

Kontrola je sprovedena juče.

Zaplenjeno je preko 2.100 pari muških i ženskih pantalona i farmerki, skoro 2.000 ženskih šortseva, bermuda i sukanja, kao i oko 100 ženskih kaiševa.

Pored robe ,privremeno je zadržan i kamion, do okončanja prekršajnog postupka pokrenutog protiv vozača, 23-godišnjeg državljanina Srbije.

Klupko prekršaja počelo je da se odmotava nakon višenedeljnog operativnog rada carinskih službenika koji su posmatrali i pratili aktivnosti firme za koju se ispostavilo da je fiktivna.

Zahvaljujući tom radu, mobilna ekipa carinskih službenika juče je na parkingu kod Kineskog tržnog centra u novobeogradskom bloku 70 zatekla kamion subotičkih registarskih oznaka u istovaru robe.

Kako na licu mesta nije bilo bilo moguće završiti detaljnu kontrolu, kamion je sproveden do carinskog referata Bežanijska kosa.

Ispostavilo se da je praktično sve sporno.

Ustanovljeno je da je reč o robi stranog porekla, trgovačkog karaktera, koja se ni po količini, a ni po vrsti nije poklapala sa podacima u dokumentaciji.

Daljom proverom je utvrđeno da ni firma koja je izdala otpremnicu u Subotici uopšte ne postoji na navedenoj adresi, navodi se u saopštenju Uprave carina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: