Novosti: Od jeseni dupli kapacitet gama noža

Načelnica Centra za neuroonkologiju u Kliničkom centru Srbije Danica Grujičić najavila je da će taj centar dobiti novu opremu za radiohirurgiju tumora glave.

Izvor: B92

Četvrtak, 30.03.2017.

23:27

Novosti: Od jeseni dupli kapacitet gama noža
Foto: Freeimages

Kako kaže, dnevno će moći da se radi šest operacija, umesto kao do sada tri do četiri.

"Centar za gama nož dobiće još jednu radnu stanicu i četiri rama i čim ova oprema stigne moći će gotovo da duplira kapacitete u broju intervencija zbog tumora glave", rekla je ona za beogradske Večernje novosti od petka, 31. marta.

Grujićić, koja očekuje da će nova oprema stići do jeseni, precizirala je i da će tada umesto sadašnje tri do četiri operacije dnevno biti radjeno bar šest operativnih zahvata.

"Ministarstvo zdravlja daje 40 miliona dinara za nabavku nove radne stanice i četiri rama, a mi ćemo dodati još deset miliona koje smo zaradili", rekla je ona.

Na intervenciju gama nožem trenutno čeka više od 200 pacijenata, oni hitni sa metastazama se odmah zbrinjavaju, a ostali čekaju do pet meseci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: