Musliu pozvao Albance na bojkot predsedničkih izbora

Predsednik Nacionalnog saveta Albanaca (NSA) Jonuz Musliu pozvao je Albance u opštinama Bujanovac, Preševo i Medveđa da bojkotuju izbore 2. aprila.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 30.03.2017.

19:32

Musliu pozvao Albance na bojkot predsedničkih izbora
Foto: Tanjug

On je rekao agenciji Beta da je do poziva za bojkot došlo jer nijedan od predsedničkih kandidata nije u svom programu pokazao interesovanje za rešavanje problema Albanaca.

Musliu, koji je i lider Pokreta za demokratski progres (PDP) izjavio je da su svi kandidati na izborima za predsednika Srbije "pokazali diskriminaciju prema Albancima, što je i razlog zbog čega je pozvao albanske glasače da ne učestvuju na izborima".

"Poziv za bojkot izbora nije upućen samo pristalicama PDP već svim Albancima, taj poziv sam zbog diskriminacije uputio kao predsednik Nacionalnog saveta Albanaca", kazao je Musliu,

Musliu je naveo da se "diskriminacija vlasti prema Albancima koji žive u Preševskoj dolini ogleda u tome što do sada nijedan njihov problem nije rešen".

"Nije rešen nijedan problem, ni nedostatak udžbenika, ni upotreba simbola a nema ni investicija", rekao je Musliu, koji je i predsednik Skupštine opštine Bujanovac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: