LDP: Podrška za FHP, Vlada da uzme u obzir zaključke UN

Liberalno demokratska partija pozvala je Vladu da uzme u obzir zapažanja Komiteta UN za ljudska prava o problemima koji se tiču ljudskih prava u Srbiji.

Izvor: Beta

Četvrtak, 30.03.2017.

19:12

LDP: Podrška za FHP, Vlada da uzme u obzir zaključke UN

Ta stranka je u saopštenju ukazala da se to naročito odnosi na prava i položaja Roma, LGBT zajednice i osoba sa invaliditetom u Srbiji.

LDP je navela i da se u izveštaju Komiteta UN navode problemi po pitanju prava i položaja žena i dece, izbeglica, azilanata, žrtava trgovine ljudima i prisilnog rada i žrtava zločina u sukobima na prostoru bivše Jugoslavije.

"Jedan od najvažnijih zadataka koji Vlada Srbije mora ispuniti je donošenje zakona o civilnim žrtvama rata, čime bi se omogućilo adekvatno obeštećenje za porodice žrtava u cilju zadovoljenja pravde", navodi LDP.

Ta stranka je navela i da snažno podržava Fond za humanitarno pravo (FHP) koji je učestvovao u dostavljanju predloga Komitetu UN za ljudska prava kako bi pomogao u donošenju pomenutih zaključaka.

FHP je ranije saopštio da je na sastanku 23. marta ove godine Komitet UN za ljudska prava usvojio Zaključna zapažanja o trećem periodičnom izveštaju o Srbiji.

Kao najproblematičnije oblasti Komitet UN je identifikovao prava i položaj Roma, LGBTI i osoba sa invaliditetom, žena, dece, izbeglica i azilanata, žrtava trgovine ljudima i prisilnog rada, kao i žrtava zločina koji su počinjeni tokom oružanih sukoba u bivšoj Jugoslaviji, naveo je FPH.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

21 h

Podeli: