Đurić: Priština se plaši snage i jedinstva Srba

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić poručio je da su blokade puteva na KiM uoči mitinga u Leposaviću pokazale da se Priština plaši snage i jedinstva Srba.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 30.03.2017.

14:23

Đurić: Priština se plaši snage i jedinstva Srba
Foto: Tanjug

"Nekome se ne sviđa to što Aleksandar Vučić na KiM može da okupi više ljudi na jednom skupu u Leposaviću nego što mogu mnogi albanski politički lideri. Zato su se uplašili i pokušavali da spreče skup", rekao je Đurić za TV Prva i istakao da više prava za Srbe na KiM ne znači manje prava za bilo koga drugog.

Đurić je rekao da to Srbe neće zastrašiti niti odvratiti, već da će izaći na izbore i dati podršku Aleksandru Vučiću, jačanju srpske ekonomije i institucija.

"Vučić može da računa na nepodeljenu, ubedljivo većinsku podršku srpskog naroda na KiM", rekao je Đurić.

Đurić je rekao da će izbori na KiM biti organizovani u saradnji sa OEBS-om, da Srbi treba da izađu na izbore u što je moguće većem broju i pokažu snagu i jedinstvo.

"Kao potpredsednik SNS, pozivam sve građane na KiM da podrže Vučića na izborima jer je to politika jedinstva, očuvanja suverenita i jačanja naših institucija. Smatram da će 2. april i na KiM biti pobeda za celu Srbiju, a ne samo našu stranku", rekao je Đurić.

On je naveo da su građani KiM na jučerašnjem skupu u Leposaviću želeli da pokažu jedinstvo i snagu i da se nisu uplašili, a da su barikade puteva postavljene širom KiM, što je bilo kršenje osnovnog prava na slobodno kretanje.

"To je bila sinhronizovana aktivnost", istakao je Đurić i dodao da to nije učinjeno bez političke volje elita u Prištini.

Upitan kako će se to odraziti na pregovore Beograda i Pištine, Đurić je rekao da je ono što se juče dogodilo samo jedan od simptoma gušenja prava Srba, među kojima je i nastojanje da se ne sprovodi deo Briselskog sporazuma koji se tiče osnivanja ZSO.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: