Nestao "mural" koji je Jeremić poklonio Novosađanima

Platno s grafikom murala Remeda koji je Novosađanima poklonio predsednički kandidat Vuk Jeremić na zidu nije ostao ni ceo dan, piše Blic.

Izvor: B92

Četvrtak, 30.03.2017.

11:32

Nestao

Kako se navodi, platno je stajalo na zgradi u Gimnazijskoj ulici i sinoć, ali je skinuto u toku noći ili rano jutros.

Jeremić je juče obilazeći Novi Sad kazao da je krečenje murala "Jedina istina“ koji je 2009. godine nacrtao poznati francuski umetnik Remed "novosadska Savamala“.

Nakon što je prekrečen mural građani su svoje nezadovoljstvo izrazili crtanjem penisa na sveže okrečenoj fasadi zgrade, a organizovan je i protest zbog krečenja murala.

Vlasti Novog Sada su nakon krečenja saopštile da se ne zna ko je to uradio, ali da će grad istražiti taj slučaj.

Još se ne zna ko je radnicima koji nisu nosili obeležja nijedne firme naložio da prekreče mural koji se inače našao i u knjizi "Muralizmo forte“ u kojoj su objavljeni najznačajniji svetski murali u savremenoj urbanoj umetnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: